Szolnoki KDNP elnök a gyereket felrúgó karateedzőről: Négygyermekes édesapaként és pedagógusként is megdöbbentettek a történtek

Aktívan tanító pedagógusként és négy gyermek édesapjaként felháborítónak tartom, a keresztény értékekkel teljesen szembe megy, ami a szolnoki kalandparkban történt – így reagált a Vasárnap.hu-nak Rehó János szolnoki önkormányzati képviselő, a helyi KDNP elnöke és frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy egy jászberényi karateedző felrúgott egy 8 éves gyermeket a napokban. A kisfiú lefejelte a földet, az esetet kamera is rögzítette.

Mit gondol a történtekről?

Mélyen megrázott és teljesen elítélendő az, amit a kísérő tett, teljesen ellentétes a keresztény értékekkel. Minden gyermek Isten ajándéka, méltó a szeretetre és a tiszteletre. Nemhiába János evangéliumának egy ide vágó mondata, hogy ,,szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” Ez is azt tükrözi, hogy ők a legkiszolgáltatottabbak, így a gyermekek irányában még inkább ki kell mutatni a szeretetet, a türelmet és a gyengédséget.

Ismerte a karateedzőt?

Nem, semmilyen kötődése nincs Szolnokhoz, csak kikapcsolódni hozta a csoportját városunk kalandparkjába, viszont azt nagyon helyesnek tartom, hogy a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. egyből kiposztolta az incidensről a videót, és feljelentést tettek a rendőrségen. 

Mi a szolnoki KDNP álláspontja a gyermekbántalmazással összefüggésben?

Minden közösségi eseménynél, táborozásnál biztosítani kell a gyermekek jólétét és biztonságát. A szülőknek pontosan tudniuk kell, hogy hová küldik őket, és milyen szakemberek vigyáznak rájuk. A tisztelet, a szeretet és a legkisebbek védelme vezéreljen minket mindennapi életünk során, ugyanis amit a legvédtelenebbekkel teszünk, azt az Úr Jézussal tesszük. Minden gyermekbántalmazást elítélünk. Jelenleg is tanítok, pedagógusként és négy gyermek édesapjaként sem tudok közösséget vállalni az ilyen esetekkel. Remélem, hogy az edző őszintén megbánta, amit tett.

A vétkes edző lemondott a posztjáról

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján vállalta a felelősséget az érintett karateedző, majd lemondott posztjáról. Ebben azt ígérte, hogy 

mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak.

Később azonban eltűnt a bejegyzés.

A Magyar Karate Szakszövetség csütörtökön azt közölte, hogy 

az egész magyar karate társadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség felháborodását fejezte ki a szolnoki kalandparkban történt bántalmazás kapcsán – VIDEÓ

Emellett etikai és gyermekvédelmi szabályzatuk alapján eljárást rendelték el az ügyben, amíg az tart, nem tarthat edzést a bántalmazó.

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A férfit egyébként 2015-ben Gerevich Aladár-sportdíjjal jutalmazta Jászberény városa; ezzel összefüggésben a jászsági város polgármestere péntekre rendkívüli testületi ülést hívott össze.

Budai Lóránt azt írta, hogy kezdeményezni fogja a díj és a vele járó pénzjutalom azonnali visszavonását.

Címlapkép forrása: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb