Elon Musk besokallt: Elköltözteti cégbirodalmát az őrült LMBTQ-szabályok miatt

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatójánál végleg betelt a pohár, elköltözteti milliárdos cégbirodalmát a liberális fellegvárból, Kaliforniából – írta a Ripost. Elon Musk azt mondta, hogy régóta gondolkodik már ezen a jogi környezet miatt, a napokban elfogadott LMBTQ-szabály tette rá az i-re a pontot.

A kifogásolt törvényt még kedden hagyta jóvá Gavin Newsom, az állam demokrata párti kormányzója. 

A szabály lényege az, hogy amennyiben az iskola értesül arról, hogy valamelyik gyerek meg akarja változtatni a nemét, vagy megváltozik a nemi identitása, nem szabad szólnia a szülőknek. Ezt azután szavazta meg a helyi törvényhozás, hogy több intézmény is kötelezte a pedagógusokat az érzékeny információk kiadásárára. 

Több civil szervezet is azt tervezi, hogy bíróságon támadják meg a jogszabályt. Elon Musk-nál ez tette be a kaput, ugyanis szerinte a szabályozás vállalkozásokat is hátrányosan érinti.

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Emiatt a törvény és sok más, ezt megelőző törvény miatt, ami családokat és cégeket egyaránt támad, a SpaceX mostantól a kaliforniai Hawthorne-ból a texasi Starbase-be helyezi át a központját”

-írta a milliárdos cégvezető az X-en. Úgy vélte, hogy pont az ilyen szabályozások miatt kell elhagyni Kaliforniát. Nem is várt sokáig, egy másik bejegyzésben azonnal be is jelentette, hogy Texasba költözteti székhelyét. 

Musk már nem most kezdett szedelőzködni. Három évvel ezelőtt a Tesla-t vitte át, majd nem sokkal később a lakcímét is ott jegyezték be. A SpaceX-projektet szintén ide hozta, miután egy delaware-i bíró döntése érvénytelenítette 56 milliárd dolláros kompenzációs tervét az elektromos autó gyártójánál.

A milliárdos cégtulajdonos az elmúlt években nyíltan kritizálta a Biden-kormányt és a demokraták kultúrpolitikáját olyan ügyek mentén, mint a bevándorlás vagy a transzneműek jogai. A napokban azt is bejelentette, hogy hivatalosan is támogatja Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson, kampányához összesen 180 milliárd dollárral, átszámítva 58 milliárd forinttal járul hozzá éves szinten. A felajánlás hatalmas lendületet adhat a republikánus jelöltnek, ugyanis eddig le volt maradva az adománygyűjtési versenyben.

Címlapkép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa. Fotó:  MTI/EPA pool/Tolga Akmen


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb