3 dolog, amit a szülők szeretni fognak a Gru 4. részében

Családi értékek egy rajzfilmben? Még ma is lehetséges! Gru ugyanis odaadó apa szerető feleséggel, három imádnivaló lányával és újszülött fiúgyermekével, aki egyelőre nincs annyira oda a papáért…nem csalás, nem ámítás, sehol egy kétértelmű poén vagy szivárványos zokni!

Az idei nyár slágere egy új animációs vígjáték, a Gru 4, amely Gru és felesége történetét követi nyomon, ahogyan új életet kezdenek egy furcsa városkában. Gru, aki eddig három kislány édesapja volt, most új kihívásokkal küzd meg: elsőszülött fia ugyanis nincs annyira oda érte. Talán a környezetváltozás kapcsolatuknak is jót tesz majd?

Az eredetileg Despicable Me 4 címet viselő családi mozi egy 2010-ben indult franchise új epizódja, amelynek két spinoffja is volt az évek során, tehát meglehetősen népszerű a történet és a benne szereplő karakterek. Ez azért is fontos, mert nagyon sokakhoz eljut az általa hordozott üzenet, ami jelen esetben végre valahára arról szól, hogy a család érték, még ha adódnak is nehézségek néha.

Íme, három dolog, amit szülőként szeretni fogunk a Gru 4-ben, ha beülünk rá a moziba:

1. A család és az újrakezdés van a középpontban

A franchise alaptörténete, hogy Gru három lányt fogad örökbe, nem minden hátsó szándék nélkül. Ám a gyerekek kedvessége és szeretete megváltoztatja főhősünket, aki már nem akar a világ leghatalmasabb gonosztevőjévé válni. A következő részek Gru családi útját követték nyomon, ahogyan megisemerkedik feleségével és összeházasodnak, majd újra felveszi a kapcsolatot és baráti viszonyt alakít ki rég nem látott testvérével. A negyedik részben pedig azt láthatjuk, hogyan próbál közelebb férkőzni fiához, aki eleinte nincs oda apuciért. Persze teszi mindezt úgy, hogy nem hiányozhat belőle a szokásos szuperhősös szcenárió.

A Gru 4 tehát folytatja elődei családcentrikus irányvonalát: Úgy ábrázolja Grut, mint aki a durva kezdet ellenére is szereti a fiát, és a lányai iránt is kifejezi mély szeretetét. Belesajdul a szíve, amikor legidősebb lánya iskolai nehézségéről van szó, és attól tart, hogy nem talál barátokat. Amikor a legkisebb lányát elválasztják kedvenc kecskéjétől, mert a kecskének nem szabad velük költöznie, megszakad bele ő is.

A franchise korábbi részeiez hasonlóan ez a film is mesterien szövi bele a történetbe a pozitív mondanivalókat: ilyenek az örökbefogadás, a családi élet örömei és a második esély teremtő ereje, ami keresztény szemmel nézve is kívánatos üzenet egy filmben.

1 2 3Következő oldal

Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb