Robert Fico: Újabb merényletet fognak elkövetni egy politikus ellen – VIDEÓ

Újabb merényletet fognak elkövetni egy politikus ellen. Erről Robert Fico szlovák miniszterelnök beszélt a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videójában beszélt – számolt be róla a ma7.sk oldal.

Robert Fico hangsúlyozza, a merénylő, Juraj Cintula ellenzéki aktivista volt. A kormányfő hozzátette, állítására tucatnyi bizonyítéka van.

Megismételte, az ellenzék gyűlöletet terjeszt, ezáltal az ellenzéki politikusok felelőseivé válnak egy következő támadásnak. A kormányfő hangsúlyozta, ha minden így megy tovább, hamarosan újabb politikus fog áldozatául esni egy merényletnek.

Fico bírálta a Progresszív Szlovákia (PS) és a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártokat, amiért kritizálták a július 5-i ünnep alkalmából elmondott beszéde miatt. A kormányfő leszögezte,

az ellenzék ismét a május 15-i merénylethez hasonló cselekmények elkövetésére buzdítja aktivistáit.

Abban, hogy ezek a támadások bekövetkeznek, egy másodpercig sincs okom kételkedni – tette hozzá.

Robert Fico arról is beszélt, hogy a Smer európai parlamenti képviselői függetlenek maradnak, és nem lépnek be egyetlen frakcióba sem.

Fico azt mondta, hogy a Smer korábbi pártcsaládjával, az európai szocialistákkal számos témában nem egyezik a véleményük, ezek között említette az orosz-ukrán háború és a migráció problémájának megközelítését is. A kormányfő szerint a Smer képviselői függetlenek maradnak.

Címlapkép: Facebook.com/Robert Fico


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb