Kórháznapokat tartottak Csíkszeredában

A csoda kezdete az, hogy másokra figyelünk — mondta Kovács Gergely érsek a VIII. csíkszeredai kórháznapok apropóján. A Romkat.ro beszámolója szerint szentmisét mutatott be a Szent Ágoston-plébániatemplomban az egészségügyben dolgozókért, a betegekért és családtagjaikért. 

Szentbeszédében a főpásztor felhívta a figyelmet arra, hogy mindazt, amink van, azért kaptuk Istentől, hogy szolgáljuk általa. A csoda kezdete az, hogy mások javát keressük. A szentmisét egy személyes találkozás és kötetlen beszélgetés követte a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház munkatársaival. Ezek után Kovács Gergely érsek ellátogatott a kórházba, ahol találkozott az ügyeletező egészségügyi dolgozókkal és betegekkel.

Kegyelemteljes percek voltak azok is, amikor megáldotta és átadta ajándékát, a Betegek gyógyítója… című festményt, oltárképet a majdani kórházkápolna számára. A festmény alkotója Xantus Géza festőművész. A kórházlátogatás együttműködési szerződés aláírásával zárult a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye között, ezzel is megerősítve és támogatva a már több mint két évtizedes együttműködést. 

Fotó: pexels.com


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb