Sokgyermekes családoknak segít a Felzárkózó Települések Program

Az önzetlen önkéntesek, civil segítők és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mellett az állam is igyekszik segíteni – a Felzárkózó Települések Programmal – a 300 leghátrányosabb helyzetű településen élő, legfőképpen sokgyermekes családoknak – mondta Rétvári Bence.

A Belügyminisztérium államtitkára Kerecsenden, a Biztos Kezdet Gyerekházban tartott, az NBT nyári táborokban végzett bűnmegelőzési tevékenységét bemutatni hivatott sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak, akik 24 éve a tábort elindították, és azóta minden évben megszervezik. Az államtitkár közölte, hogy a Felzárkózó Települések Programmal olyan helyeken segítenek, ahol a gyerekek aránya sokkal magasabb, mint az országos átlag.

A Biztos Kezdet Gyermekházból is körülbelül 40 volt 15 évvel ezelőtt, most pedig több mint 170 ilyen gyermekház van – mondta. A legkisebb gyermekek családjait éri el ez a segítség, hogy legyen olyan hely, ahová az édesanyák segítségért, támogatásért tudnak fordulni.

,,Le a kalappal azok előtt, akik nyaraikat, és év közben is sok-sok délutánjukat arra fordítják, hogy hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek abban, hogy az ő életük jobb legyen, mint a szüleik élete”

– fogalmazott. Rétvári Bence kijelentette: köszönet illeti a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot jelenlétéért, hiszen sokszor ezek a gyerekek olyan környezetből érkeznek, ahol a hétköznapok része a bűnelkövetés. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács saját, sok évi tapasztalatai alapján kialakított pedagógiával segít megmutatni azt, hogy miért fontos elkerülni a bűncselekményeket, hogy miként lehet a törvények betartásával boldogulni, miért fontos a törvényeket betartani – mondta.

(MTI)

Címplapkép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozét tart a közbiztonság megerõsítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. december 11-én.
MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre