Három elrabolt keresztényt végzett ki az Iszlám Állam militáns csoportja Nigériában

Az Iszlám Állam (ISIS) militáns csoportja, az Iszlám Állam Nyugat-Afrikai Tartománya (ISWAP) újabb kegyetlen támadást hajtott végre, amely során három keresztény férfit végeztek ki Nigériában.

Az ISIS propaganda csatornáján, az Amaq News Agency-n keresztül terjesztett fotókon a férfiak hátrakötözött kézzel térdelnek, miközben három maszkos fegyveres áll mögöttük. Egy másik képen már a kivégzés pillanata látható.

Az áldozatokat az iszlám szélsőségesek június 3-án, egy, az észak-nigériai államot átszelő autópályán közlekedő járműből rabolták el. A muszlim utasok távozhattak. Egy negyedik elrabolt személy sorsa továbbra is ismeretlen.

Ibrahim Abako tiszteletes, a Nigériai Keresztény Szövetség Yobe Állami Főosztályának titkára megerősítette a haláleseteket a Leadership Media Group nevű nigériai hírügynökségnek adott interjújában.

„A Nigériai Keresztény Szövetség, Yobe állam részlege nevében teljes mértékben elítéljük a három keresztény fiatal meggyilkolását a Damaturu-Biu úti szövetségi autópálya mentén” – közölte a tiszteletes.

Az ISWAP 2016-ban alakult ki a Boko Haram szakadár csoportjaként, és azóta rendszeresen követ el támadásokat keresztény közösségek ellen Nigériában. Januárban nyolc támadást hajtottak végre nigériai falvakban. Az akkori támadásokban 12 keresztényt gyilkoltak meg. Az iszlám szélsőségesek erőszakos cselekményeinek következtében több ezer keresztény kényszerült elhagyni otthonát és közösségét az elmúlt években. A szervezet célja a saria törvények bevezetése és a keresztények teljes elűzése a régióból.

Az Iszlám Állam (ISIS) januári felhívása óta egyre félelmetesebb a helyzet, akkor felszólították a tagjaikat és követőiket, hogy

“öljék meg a keresztényeket, ott, ahol rájuk találnak”

Forrás: International Christian Concern

Iratkozzon fel hírlevelünkre