Magyar Péter Márki-Zay után “szabadon”: én a jézusi baloldaliságot vallom

Magyar Péter arról beszélt egy a napokban megjelent interjúban, hogy ő maga a jézusi baloldaliságot vallja, ez az ő világnézete. A kijelentésében benne foglalt állítás – miszerint Jézus baloldali – nem is olyan régen előkerült már egy Magyarral egyívású ellenzéki politikusnál, akit hozzá hasonló módon egy időre szintén felemelt, majd leejtett a magyarországi baloldal.

“A magyar társadalom nagy része inkább jobbra tolódik, de ettől még megjelennek baloldali elemek, én a jézusi baloldaliságot vallom” – fogalmazott Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a 2024. június 6-án megjelent nyomtatott Magyar Narancs hasábjain.

Lám, nincsen új a nap alatt, 2021-ben az akkori ellenzéki előválasztáson elinduló, s végül azon győztes, ám az országgyűlési szavazáson elbukó Márki-Zay Péter hasonló nézetekről adott számot: “Jézus Krisztus is baloldali ember volt” – mondta.

S most a baloldal új messiása, az ellenzék új üdvöskéje, Magyar Péter is Jézus Krisztus baloldaliságáról beszél.

Máskülönben emlékeznek még arra az egy hónapja történt botrányos esetre, amikor Magyar Péter templomból távozó emberekkel üvöltözött?

Mit mondott a plébános úr a templomban? Szégyelljék magukat! (…) Remélem, újraszentelik majd ezt a templomot! Szégyelljék magukat!

– kiabálta a baloldal új messiása.

Magyar Péter templomból távozó emberekkel üvöltözött

Címlapkép: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. Fotó: Vasarnap.hu/GK

Iratkozzon fel hírlevelünkre