Király Nóra: Élek-halok Újbudáért! – VIDEÓ

Király Nórának szívügye a környezetvédelem, és hogy mindenben a kerületi lakók érdekeit képviselje. Éppen ezért fontos számára a Hosszúrét megmentése, amely friss levegővel és élhető, tiszta környezettel ajándékozza Újbuda lakóit. Polgármesteri programjának egyik fő pontja, hogy támogatja helyi civil közösségi életet, mert véleménye szerint a civileknek hatalmas erejük van, ezért be kell őket vonni a kerület üzemeltetésébe, működésébe.

Király Nóra nem csupán a levegőbe beszél, amikor Újbuda iránt érzett elkötelezettségéről mesél, hiszen ez az otthona, a közösség, ahova tartozik, ahol öt gyermeke született, akik jelenleg is ide járnak iskolába. Itt volt önkormányzati képviselő tizenhárom és alpolgármester öt éven át. A Ficsak alapítója igazi lokálpatrióta, ismeri a kerület minden szegletét, és saját bevallása szerint él-hal Újbudáért.

Mint mondja, a kerület szépségei mellett azt is tudja, mik a megoldandó feladatok a városrészben. Véleménye szerint 2019-ban megállt az élet Újbudán, mert a jelenlegi kényszerkoalíció László Imre vezetésével a saját belső, illetve a kormánnyal folytatott harcaival van elfoglalva a kerület ügyeinek rendezése helyett.

Király Nóra Újbuda iránt érzett szeretete miatt fogadta el a polgármester-jelöltséget, és azért, mert hisz abban, hogy együtt, közösen egy szebb, tisztább és élhetőbb kerületet lehet varázsolni. Politikai csatározások helyett a kormányzattal együttműködve képzeli el a városrész vezetését, amely így újabb és újabb fejlesztéseknek adhat otthont. A helyiekkel közösen szeretne tenni a környezetvédelemért és azért, hogy tiszta, zöld környezetben lehessen itt élni.

Király Nóra nem rejtette véka alá azt sem, hogy egyik fő célja kiállni Újbuda utolsó hatalmas egybefüggő zöld felületéért, és harcolni azért, hogy Hosszúrét megmaradjon, és ne épülhessen a területén több száz lakásos lakópark. Ezidáig közel 4000 aláírást gyűjtöttek össze a zöld terület megóvása érdekében, és egy mindenki számára megnyugtató megoldásért küzdenek.

Az újbudai változás érdekében 11+1 pontos polgármesteri programot dolgozott ki a FIDESZ-KDNP szövetség jelöltje, amelynek főbb pillérei között szerepel a parkolási helyzet rendezése, a közbiztonság javítása és a tiszta környezet megteremtése. Támogatnák a helyi civil közösségi életet, és az újbudai időseket is. A helyi pedagógusok elismerésben és megbecsülésben részesítése mellett a gyermekétkeztetést is szeretnék olcsóbbá tenni a kerületben, valamint segíteni szeretnék a fiatalok életkezdését is. A programban szerepel még a közlekedési káosz felszámolása, a helyi szakrendelői ellátás javítása valamint az Újbuda kártya bevezetése is.

Király Nóra saját bevallása szerint női politikusként egy nehezített pályán mozog, de csupa férfi között is képes megállni a helyét, és az a terve, hogy az elkövetkezendő öt évben az összes újbudaiért, családokért, idősekért és fiatalokért dolgozzon polgármesterként. Mint mondja,

„Újbudán változás kell, amit én és a csapatom tud elhozni.”

Címlapkép forrása: Facebook/Király Nóra


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb