Isteni csoda? Lelőtte volna a lelkészt, de a pisztolya nem sült el – VIDEÓ

A hátborzongató történet az elmúlt vasárnapon játszódott le a Pennsylvania állambeli, North Braddock-i, Jesus Dwelling Place templomban. Az interneten is közvetített prédikáció közben egy helyi férfi, a 26 éves Bernard Junior Polite pisztolyt rántott és megpróbálta lelőni Glenn Germany lelkészt.

A lőfegyver azonban nem sült el, és ezt a templomban tartózkodó hívők közül sokan isteni csodának nevezték.

Prédikáció közben azt vettem észre, hogy valaki felém közeledik és csak azt láttam, hogy a fegyvert pontosan rám szegezi. Ösztönösen fedezékbe próbáltam menekülni

mondta a rendőröknek a lelkész.

Majd megköszönte a gyülekezet egyik tagjának, hogy rávetette magát a fegyvert fogó férfira és ezzel megmentette az életét. „Meghalhatott volna ebben a küzdelemben. Hősként viselkedett” – tette hozzá. A kiérkező rendőrök a fegyvert lefoglalták.

Akkor még senki nem sejthette, hogy Polite az előző este meggyilkolta az unokatestvérét. Az Allegheny megyei rendőrfelügyelő, Christopher Kearns megerősítette, hogy este 20 óra körül lövöldözést jelentettek az észak-braddocki Stokes Avenue 500-as tömbjéből, és amikor megérkeztek, holtan találtak egy 56 éves férfit, akit Derek Polite-ként azonosítottak.

A templomban történt incidenst követően a pennsylvaniai állami rendőrség megállapította, hogy az áldozat testéből előkerült lövedék megegyezett a templomban lefoglalt lőfegyverrel, éppen azzal, amely az Isten házában nem sült el.

Bernard Junior Polite jelenleg az Allegheny megyei börtönben várja a vádemelést. Most már nemcsak a templomban elkövetett gyilkossági kísérlettel, hanem gyilkossággal is vádolni fogják.

Címlapkép: Polite az Allegheny megyei börtönben várja a vádemelést. Forrás: Allegheny County Jail


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb