Gál Kinga: a brüsszeli döntéshozók olyan háborús pszichózisban szenvednek, ami világháborúval fenyeget

A brüsszeli döntéshozók olyan háborús pszichózisban szenvednek, ami gyakorlatilag világháborúval fenyeget, másról sincs szó, mint fegyverszállításról – fogalmazott a Fidesz Európa parlamenti képviselője a “Felröppenő galambokkal a békéért” rendezvényen csütörtökön, Vácott.

Gál Kinga rámutatott, az Európai Unió békeprojektként indult, az alapító atyák szándéka az volt, hogy békét és stabilitást érezzenek a polgárok és elkerüljék, hogy háború legyen. Ma ott tartunk, nem zárják ki, hogy katonákat is küldjenek az ukrán-orosz háborús zónába és

“még az atom kérdése is előjön” – tette hozzá.

A Fidesz képviselői következetesen kiálltak amellett, hogy a magyar nemzeti érdek a béke megőrzése. Ezért mielőbbi fegyverszünetre, béketárgyalásokra és békére van szükség.

Ezt szorgalmazzák a háború kitörése óta, és nem járulnak hozzá, hogy Magyarországon keresztül fegyvert küldjenek; ki szeretnének maradni minden olyan projektből, ami a háború folytatását ösztönözné – tette hozzá. Mindezek miatt kulcskérdésnek nevezte, hogy milyen lesz a választás kimenetele június 9-én.

“Soha ennyire nem volt fontos európai uniós választási eredmény és az, hogy minél többen, akik a béke mellett állnak, elmenjenek szavazni a Fidesz-KDNP jelöltjei mellett, mind az Európa parlementi, mind az önkormányzati választási listákon, mert csak a Fidesz az, aki a béke, a biztonság pártján áll” – jelentette ki Gál Kinga.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, váci parlamenti képviselő, a rendezvényen elmondta: azok a politikusok, akik arról beszélnek, hogy a holnap feladata a fegyverszállítás, azok háborúpárti politikusok, akik azt mondják, holnaptól fegyverszünetre van szükség, békepárti politikusok.

“Mi, a Fidesz-KDNP politikusai békepártiak vagyunk, hiszen azt követeljük már két éve, hogy azonnal fegyverszünet legyen a háborúban, és véget érjen az embertelen vérontás” – szögezte le.

Ma Európában a magyar a “béke hangja”, csak Magyarország az az Európai Unión belül, amely következetesen kiáll a béke mellett – vélekedett, majd hozzátette: minden más ország támogatja a háborúpárti javaslatokat. Ennek az iránynak kell véget vetni: Európában “békepárti fordulatra” van szükség – mondta Rétvári Bence.

A kormánypárti politikus ezután a békegalambról mint szimbólumról beszélt Picassót idézve: “kiállok az életért a halál ellen, kiállok a békéért a háború ellen”, majd a szavait követve a váci képviselőjelöltek társaságában, a helyi Bacskai Sándor postagalamb tréningtelepről felröptettek száz galambot.

(MTI)

Címlapképen: Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP váci polgármesterjelöltje, Hidas Dóra, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (b-j) a Felröppenő galambokkal a békéért című rendezvényen Vácon 2024. május 9-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre