Rózsafűzér az igazságos békéért – Az ukrajnai püspöki konferencia elnöke közös imára hív

Vitalij Szkomarovszkij, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke 2024. április 19-én az igazságos békéért mondott közös imára hívja a híveket – tudatta a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldalán.

Vitalij Szkomarovszkij közleményében felemlegette, Lukács evangélista közvetítette felénk Jézus biztatását: szüntelenül imádkozzunk, és ne csüggedjünk el.

A frontvonalról érkező hírek és az infrastrukturális létesítmények támadása ellenére ebben a hazánk számára nehéz időszakban Egyházunk továbbra is imádkozik, az igazságos békéért könyörög az Úrhoz.

– hangsúlyozta. Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki a lelki síkon folytatott harcban kitartóan helyt áll, hiszen tudjuk jól, hogy ez ugyanolyan fontos, mint a honvédőké.

Vitalij Szkomarovszkij minden hívőt írra biztat, hogy 2024. április 19-én, pénteken 15 órakor csatlakozzon az irgalmasság rózsafüzéréhez!

Ahol megoldható, ott közösségben mondják el az imát! Aki ebben az időpontban dolgozik vagy otthon van, az ott mondja el a rózsafüzért, ahol éppen tartózkodik.

– jegyezte meg az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Hozzátette, ugyanezen a napon gyakorolhatjuk a lemondást vagy az irgalmasság egy-egy cselekedetével hozzájárulhatunk az imaszándékhoz. Aki szeretne, és van rá lehetősége, az böjtöt is tarthat. A betegek pedig ajánlják fel szenvedéseiket az Úrnak!

Iratkozzon fel hírlevelünkre