Navracsics Tibor: Felelősséggel kell emlékezni, hogy jobb világ szülessen

Fontos évről évre emlékezni a holokauszt áldozataira, továbbadva az emléket, és annak érdekében munkálkodni, hogy a jövő nemzedékek egy jobb világban élhessenek – fogalmazott a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján rendezett megemlékezésen kedden Tapolcán.

Navracsics Tibor a Történetek egy családi albumból című utazó kiállítás megnyitóján hangsúlyozta, hogy a második világháború végén az államok saját állampolgáraik ellen fordultak. Éppen akkor, amikor támogatni kellett volna őket, iparszerű kegyetlenséggel törtek az életükre – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott, Európa bármely településén van ok gyászolni, egyúttal kötelességünk emlékezni. Az iskola folyosóján felállított tárlat tablókon mutatja be a túlélőkkel készített 220 interjú alapján született személyes írásokat, fényképeket. A Centropa Alapítvány által életre hívott tárlat április 27-éig látható a tapolcai Batsányi János Gimnáziumban.

(MTI)

A címlapképen Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a felújított Kaán Károly Kulcsosház átadóünnepségén Kisapátiban 2024. március 28-án. Forrás: Facebook/Navracsics Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre