Átadták az idei evangélikus médiadíjakat

Ukrajnai evangélikusok életét, piliscsabai kisgyerekek és fogyatékkal élő idősek közös programját, illetve elváltként újraházasodott, elkötelezett evangélikusokat bemutató riportot, valamint egy hívő stand upossal készült interjút ismert el idén a Magyarországi Evangélikus Egyház a Bornemisza Péter- és az Írónád díjjal és különdíjjal. Az átadóünnepséget április 15-én tartották az evangélikus egyház budapesti székházának templomában.

A Magyarországi Evangélikus Egyház által alapított díjakat idén is olyanok vehették át, akik világi, illetve egyházi médiafelületeken 2023-ben közzétett munkáikkal az evangélikusság és az evangélikus egyház pozitív megítélését, népszerűsítését vagy missziós tevékenységét segítették elő. A 2024. évi díjakat dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, valamint Lovass Tibor, az egyház sajtóbizottságának elnöke adta át.

A szakmai zsűri értékelése alapján 2024-ben mindkét kategóriában megítéltek különdíjat: Kuklai Katalin A babaszagú világ ajándéka – Kölcsönösen gazdagodnak a kisgyerekek és a fogyatékkal élő idős gondozottak a közös programokból című, a Népszava.hu internetes portálon 2023. november 20-án megjelent, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetotthon piliscsabai telephelyén készült riportját Bornemisza Péter-különdíjjal, Balczó Mátyás, az Evangélikus Információs Szolgálat újságíró-szerkesztőjének a Hit, humor és lelki mélység – Gyerekkortól megérésig – Kovács András Péter humoristát kérdeztük című, az Evangélikus Élet magazin 2023. március 5–12-i számában megjelent írását pedig Írónád különdíjjal ismerték el.

A világi felületen publikált, evangélikus vonatkozású anyagok versenyében Vörös Szabolcsnak a Válasz Online felületén 2023. június 26-án megjelent, „Láttam azokat, akik legyőzték a fenevadat” – először járt magyar püspök ukrán háborús zónában című riportja nyerte el az idei Bornemisza Péter-díjat.

A 2024. évi Írónád díjat Vitális Judit, a Magyarországi Evangélikus Egyház honlapjának felelős szerkesztője, az Evangélikus Élet magazin hírszerkesztője vehette át a magazin 2023. február 5–12-i számában megjelent, Nem tündérmese – Isten kegyelme: Balicza Klára és Jenei Róbert egymásra találásának története című, házasság heti interjújáért.

Iratkozzon fel hírlevelünkre