Röviden, érthetően, tabuk nélkül a várandósság során felmerülő kérdésekről

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Nagyszülő-, a Testvér-, és az Apa-füzet után bemutatta a várva-várt Anya-füzetet, amely a legalapvetőbb ismereteket foglalja össze a várandósságról és a kilenc hónap alatt az édesanyában zajló testi-lelki változásokról. A Szűcs Édua illusztrációival készült kiadvány Dr. Andrek Andrea és Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász munkája. A Várandósság, felkészülés a szülésre alcímű kiadvány röviden, érthetően, tabuk nélkül ír a várandósság szakaszaiban felmerülő kérdésekről.

A bemutatón Skrabski Fruzsina, a Mozgalom vezetője elmondta, nagyon régi tartozás volt az édesanyáknak szóló kiadvány elkészítése. Az Anya-füzet segíti az anyákat abban, hogy lelkileg és fizikailag is felkészüljenek a szülésre, és így szülésélményük pozitív legyen.

Odor Andrea országos vezető védőnő a sajtótájékoztatón ismertette: a korszerű ismeretek nagyon fontosak a szülők számára a szorongások leküzdésében is. A kismamák a terhesgondozás során a védőnőktől kapják meg az Anya-füzetet, amelyet a mozgalom elektronikus formában és hangoskönyvként is elérhetővé tesz.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A füzetről Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára úgy szólt: a kiadvány nagyon jól összeszedi a legfontosabb tudnivalókat a gyermek születésével kapcsolatban, egyúttal segít eljuttatni a családokhoz, hogy gyermeket szülni jó, és hozzájárul ahhoz, hogy minél több gyermek megszülessen. Hangsúlyozta a védőnők szerepét is, akik a várandósság kezdetétől megfogják az édesanyák kezét és támaszt nyújtanak a családoknak.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az információs füzetet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtal együttműködésben, a védőnői szolgálat segítségével juttatja el minden várandós édesanyához.

A füzet tartalma hangoskönyv formájában meghallgatható a Spotify-on és a Youtube-on.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Kiemelt kép forrása: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Iratkozzon fel hírlevelünkre