Mintegy tizenhétezer családot támogat a Katolikus Karitász húsvéti tartósélelmiszer-gyűjtése

Százötven tonna élelmiszer gyűlt össze a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kezdeményezett és a Katolikus Karitász által lebonyolított húsvéti tartósélelmiszer-gyűjtésen, ebből csaknem tizenhétezer család ünnepi asztalára kerülnek alapvető élelmiszerek – számolt be a segélyszervezet közleményében.

A közlemény szerint a Tartós szeretet elnevezésű országos gyűjtésben ezrek vettek részt. A március 3-10. között zajlott akcióban a hivatalos gyűjtőpontokra és plébániákra lisztet, rizst, száraztésztát, olajat, konzerveket, instant leveseket és egyéb tartós élelmiszereket vártak, amelyet a karitász önkéntesei húsvétig juttatnak el nehéz sorsú embereknek.

 A családosok adományába édességet is csomagoltak a legkisebbekre is gondolva – jegyezték meg. Az országos eredményeket kedden közölte a Katolikus Karitász budapesti székházában Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet országos igazgatója, valamint Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, a segélyszervezet akcióját népszerűsítő önkéntes – tették hozzá.

A címlapkép forrása: Katolikus Karitász Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre