Ültessünk, hogy élhessünk! A teremtett világ védelméért indított faültetési kampány hosszú távú gondolkodást jelent a KDNP részéről

Azzal, hogy a jövőnek, a gyermekeinknek ültetünk fát, a jövőt és a jövő nemzedékét szolgáljuk – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője és alelnöke Miskolcon, ahol a párt Ültessünk, hogy élhessünk! című faültetési akcióján vett részt.

Simicskó István elmondta, a teremtett világ védelméért indított faültetési kampány hosszú távú gondolkodást jelent a KDNP részéről. Fontos, hogy az emberek ne csak elvegyék a Föld által nyújtott javakat, hanem ápolják, nemesítsék és gazdagítsák a bolygót – emelte ki a frakcióvezető.

Simicskó István szerint lényeges, hogy adjunk vissza a teremtőnek ilyen módon is, és adjunk a jövőnek, adjunk a gyermekeinknek, unokáinknak, hogy valóban hosszú távon tervezhessenek ezen a bolygón. A frakcióvezető úgy fogalmazott, a faültetés szimbolikus dolog, de ha sokan cselekszenek hasonlóképpen, akkor ezzel az “apró, de fontos” cselekedettel az emberek tettek valamit a jövőért és szülőföldjükért.

Simicskó István a párt másik kezdeményezéséről, az út széli keresztek állításáról, megóvásáról és felújításáról is beszélt. Elmondta, az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések arról szólnak, hogy kifejezzék tiszteletüket a Teremtő felé, és megőrizzék a keresztény civilizációt a gyermekek számára.

Molnár Péter, a KDNP városi elnöke és frakcióvezetője rámutatott, teremtésvédelemben gondolkodnak, ami a környezet megóvását jelenti. Elmondta: Bodótetőn tíz gyümölcsfát ültettek el, hat szilva- és négy cseresznyefát. Hozzátette, a kereszténydemokraták a vármegye több pontján is terveznek faültetést.

Csiba Gábor, a KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnöke elmondta, a faültetési kampány a vármegye összes községét, városát és faluját érintheti, és bízik abban, hogy a fákat megfelelően gondozzák majd, így azokról lesz mit szüretelni.

A címlapképen Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje és alelnöke a KDNP által elindított Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésû országos faültetési program miskolci állomásán 2024. március 25-én.
MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre