Több mint száz térdeplő férfi imádkozott az élet tiszteletéért és védelméért Csíksomlyón – VIDEÓ

16 éve szervezi a férjek, édesapák találkozóit a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központja – számolt be a Zarándok.ma. A csíksomlyói kegytemplom előtt a férfiak térdepelve imádkoztak, az eseményről videó is készült.

 

Az imádság áll a középpontban, tehát a férfiak, a férjek, édesapák együtt imádkoznak. Ez idén érdekesebb, mert a Gyulafehérvári Főegyházmegyében a tematikus pasztorális év mottója: imával megújuló közösség. Ez adja a hétvége témáját is

– mondta Szénégető István atya, a Családpasztorációs Központ vezetője a pénteken kezdődött és vasárnap délben végződő eseményről. Hozzátette, 16 éve fények és kamerák nélkül imádkozzák a rózsafüzért, imádkoznak szentségimádáson és szentmisén. Idén azt akarták, hogy legyen egy kicsit látványosabb.

Azért imádkoztunk, hogy mindenütt a világon, Franciaországban is az élet tisztelete, az élet védelme megfelelő védelmet kapjon. De imádkoztunk a békéért is

– magyarázta az atya, aki elárulta, legalább 130 résztvevő lehetett a téren, hiszen ennyi résztvevővel zajlik a férjek és édesapák lelki hétvégéje. A záró szentmisét vasárnap Dr. Kerekes László segédpüspök mutatja be.

 

Fotó: Csúcs Mária

Iratkozzon fel hírlevelünkre