Rétvári Bence: A pedagógusok többsége szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni

A pedagógusokkal folytatott konzultáció alapján a pedagógusok 52%-a és az igazgatók 59%-a szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni, mert eltereli a tanulók figyelmét az iskolai nevelés során – ismertette Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Szabó Tímea kérdésére reagálva.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője arra volt kíváncsi, hogy a kormány tervezi-e korlátozni az iskolai vagy tantermi telefonhasználatot. Erre a kérdésre Rétvári Bence ismertette a pedagógusokkal folytatott konzultáció egyik megállapítását, miszerint

a tanárok 52%-a és az igazgatók 59%-a szerint az iskolai telefonhasználatot egyáltalán nem kellene engedélyezni, mert eltereli a tanulók figyelmét az iskolai nevelés során.

További 45%-uk szerint a telefon legfeljebb az óraközi szünetekben vagy oktatási célra lehessen használni, és csak 3% támogatja a korlátozás nélküli iskolai telefonhasználatot.

Rétvári Bence hangsúlyozta, más országokban, például Franciaországban és Hollandiában is már korlátozzák a legtöbb esetben a mobiltelefonok tantermi használatát, Angliában pedig a kormány tervei szerint a tanórákra és szünetekre egyaránt vonatkozna a tiltás. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre