Ferenc pápa: Ez olyan háború, amely nemcsak Európának ezt a térségét pusztítja el, hanem világméretű félelem- és gyűlölethullámot kelt

Két éve kitört az orosz–ukrán háború 2022 február 24-én, Ferenc pápa ezért is imádkozott és imát kért a világ számos pontján dúló háborúk és erőszakos cselekmények befejeződéséért.

Megannyi áldozat, sebesült, pusztítás, gyötrelem, könnyek egy borzasztóan hosszúra nyúló időszakban, melynek még nem látszik vége! Ez olyan háború, amely nemcsak Európának ezt a térségét pusztítja el, hanem világméretű félelem- és gyűlölethullámot kelt.

– fogalmazott a Szentatya. az Úrangyala elimádkozása után. Ferenc pápa elmondta, imádkozik mindenkiért, különösen a számtalan ártatlan áldozatért, könyörgök, hogy találjanak rá arra a csöppnyi emberségre, amely megteremti a feltételeket az igazságos és tartós békére törekvő diplomáciai megoldáshoz.

A Szentatya felhívta a figyelmet, imádkozni kell Palesztináért, Izraelért és a háború sújtotta megannyi népért, és hogy konkrétan segítsük a szenvedőket. Ferenc pápa aggódva követi az erőszak fokozódását a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, és hozzátette, csatlakozik a püspökök felhívásához, hogy imádkozzunk a békéért, a harcok befejeződéséért és az őszinte, építő párbeszédre való törekvésért.

Aggodalomra adnak okot az egyre gyakoribbá váló emberrablások Nigériában. Szeretném elmondani, hogy imáimban közel vagyok a nigériai néphez, remélve, hogy erőfeszítéseket tesznek a hasonló esetek terjedésének megfékezésére, amennyire csak lehetséges.

– hangsúlyozta Ferenc pápa. 

Forrás: Magyar Kurír

A címlapképen Ferenc pápa Úrangyala (Angelus) imádságot mond vatikáni lakosztályának a római Szent Péter térre nézõ ablakából 2023. december 24-én.
MTI/AP/Gregorio Borgia

Iratkozzon fel hírlevelünkre