Bibliai idézet miatt bírságoltak meg egy taxist

88,5 euróra bírságoltak egy keresztény taxist a németországi Essen városában.

Az iráni születésű Jalil Mashali autójának a hátulján egy bibliai idézet volt olvasható János evangéliumából:

„Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet”.

A közlekedési hatóság már októberben megvádolta a taxist, hogy olyan vallási reklám látható, és olvasható az autóján, amely a személyszállítási szabályzat értelmében taxikon nem megengedett. Felkérték, hogy adjon magyarázatot a vádakra, mert ellenkező esetben akár 1000 eurós pénzbírságot is kaphat – számolt be az esetről az ADF International keresztény emberi jogi szervezet.

Az ADF támogatásával Mashali kifogást emelt a döntés ellen. Az iráni származású taxis elmondta, hogy Jézus megváltoztatta az életét, és a követése a legjobb dolog, amit ajánlani tud mások számára is, ezért szeretné ha a matrica az idézettel az autóján maradhatna.

A bírság elleni fellebbezésével kapcsolatban elmondta, hogy nem tett semmi rosszat. „Hálás vagyok ezért az országért, ahol mindenki szabadon megoszthatja hitét” – jegyezte meg Jalil Mashali.

Az 51 éves egykori muszlim férfi egy súlyos baleset után találta meg keresztény hitét. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy 23 műtéten esett át, megpróbálta eldobni az életét, majd egy idősebb nő segítségével imádkozott Jézushoz, így sikerült felépülnie.

Iratkozzon fel hírlevelünkre