Házaspárok, jegyespárok, családok imádkoztak közösen Nyíregyházán

A Házasság hete február 5-11-ig tartó Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei programsorozat keretében február 11-én, vasárnap délután Nagy Csaba plébániai kormányzó, egyházmegyei családreferens közös imádságra hívta a házaspárokat, családokat és a házasságra készülő jegyespárokat, a Nyíregyháza-Sóstón található Házaspárok útjára.

Nagy Csaba arra kérte a jelenlévőket, hogy elmélkedjenek az állomások egy-egy üzenetén, érezzék magukat megszólítva a 16 állomás egy-egy gondolata által, és csodálkozzanak rá a férfi és a nő házasságára épülő családi élet titkaira.

Az állomások megállítanak bennünket, hogy elgondolkodjunk a házasság és a család nagy ajándékán, és imádságra szólítanak a szeretetben és az elköteleződésben való megújulásért. A Házaspárok útja erősíti a holtomiglan, holtodiglan, szeretetben megélt, tudatosan ápolt kapcsolatokat, a gyermekek helyes nevelését és a boldog családi életet. A jegyesek és párkapcsolatban élők számára utat mutat a szentségi kötelék felé és a gondokkal küzdő párok házasságának rendezésére.

– fogalmazott az egyházmegyei családreferens. Az út során a jelenlévők hálát adtak a mennyei Atyának az együtt töltött évekért, egymás szeretetéért, a közös otthonaikért, a hűségért, az irgalmas lelkületért, az együtt öregedésért, a kitartásért, és megköszönték gyermekeiket, barátaikat, közösségeiket.

Vasárnap este pedig Palánki Ferenc megyéspüspök megáldotta a 2024-ben jubiláló házaspárokat a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén. 

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre