Orbán Viktor: Pedofiloknak nincs kegyelem! – VIDEÓ

Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem – mondta közösségi oldalára felöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő egy alkotmánymódosítást nyújtott be , amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményért elítélt személy elnöki kegyelmet kaphasson.

Orbán Viktor Facebook-ra feltöltött videójában elmondta, az elnöki kegyelem jogköréről kialakult vitában nem “jogászkodni” kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. 

Nekem is van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni, ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni

– fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Ideje rendezni ezt a kérdést 

– jelentette be a kormányfő.

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Országgyûlés őszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én.
MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre