A halálos fenyegetés ellenére Kárpátaljára utazik Szijjártó Péter – VIDEÓ

Komoly biztonsági előkészületek mellett érkezik hétfőn a kárpátaljai Ungvárra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután egy ukrán nyelvű levélben halálosan megfenyegették a tárcavezetőt. 

A levelet – a diplomáciai képviseleteken túl – több kárpátaljai intézmény is megkapta, köztük a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ.

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem

– állt a levélben. Szijjártó Péter azzal kommentálta, a  fenyegetés célja a mai találkozó beárnyékolása lehet. Hozzátette, hogy az ukrán biztonsági szolgálatok a legkörültekintőbben fognak eljárni a találkozó biztosításával kapcsolatban, továbbá a magyar biztonsági kapcsolatok is tartják a kapcsolatot ukrán kollégáikkal.

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozó valódi tartalomról és ne másról szóljon

– fogalmazott. 

Mi szeretnénk javítani Ukrajna és Magyarország együttműködését, és mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyar közösség visszakapja korábbi jogait

– írta Szijjártó Péter.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre