Megújult a 240 éves uraiújfalui evangélikus templom


Hirdetés

Megújult a 240 éves uraiújfalui evangélikus templom, a belső felújítást istentisztelet keretei között ünnepelték Január 21-én. 

 

Az istentiszteleten Rostáné Piri Magdolna, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese prédikációjában arról beszélt, hogy az Úr felemel és kiemel a mindennapokból.

Aki megáll Isten színe előtt, az megtapasztalja ezt a felemelkedést. Nélkülözhetetlen az élő Istennel való találkozás, hogy Isten után vágyakozzunk, a belé vetett bizalommal éljünk és szolgáljunk, és tőle várjuk az erőt, az áldást. Nélküle semmik vagyunk, csak homokra építünk. De aki az Úrban bízik, az nem szégyenül meg. Biztosak lehetünk abban, hogy ha csatát veszítünk is, a végső győzelem a miénk lesz. A golgotai keresztet a feltámadás követi, az élet győzött a halál felett

– fogalmazott a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese. Az istentisztelet utáni közgyűlésen felolvasták Szemerei Jánosnak, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének köszöntő sorait. Magyar Melinda, az uraiújfalui evangélikus gyülekezet lelkésze elmondta, a munkálatok során a múlt apró nyomai bukkantak elő, többek között kovácsolt vasszegek is, a templom faszerkezetét ugyanis kézzel készített kovácsolt szegek tartják.

Jézus kezeit is szegek tartották a kereszten, azért, hogy minket megtarthasson az örök életre

– hangsúlyozta. Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a templomfelújítási program keretében Vas vármegyében több tucat katolikus, református és evangélikus templom újulhatott meg.

A hatalmas épületnek nagy ereje van, az út mentén messziről látszik, de szükség van az erős közösségre is, melynek tagjai tudják, hogy Istenhez fordulhatnak, belé kapaszkodhatnak

– mondta a képviselő. A közgyűlésen köszönetet mondtak a felújítást végző Varga Gyulának is, továbbá köszöntőt mondott Mórotz Zsolt, a Vasi Evangélikus Egyházmegye felügyelője. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel zárult az imaházban.

Forrás és fotó: evangelikus.hu

'Fel a tetejéhez' gomb