Fontos tárgyalásokat folytat Vietnam miniszterelnöke Budapesten

Pham Minh Chinh, vietnám miniszterelnöke Budapestre érkezett január 18-án. Látogatása során Novák Katalinnal köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyalt. 

Pham Minh Chinh vietnami kormányfőt csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök fogadta a Karmelita-kolostorban, a két ország képviselői több megállapodást is aláírtak. 

Ázsia megállíthatatlanul emelkedik, és ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára – hangsúlyozta Orbán Viktor. A vietnami miniszterelnök a magyar kormányfővel megbeszélést őszintének, sok területre kiterjedőnek, bizalommal telinek és hatékonynak nevezte a találkozót követően, hozzáfűzve, hogy ennek alapja a két ország közti 75 éves kapcsolat.

Novák Katalin is fogadta a vietnami miniszterelnököt

Vietnám nem csak fontos gazdasági partner, hanem Magyarországhoz hasonlóan kiáll a békéért is – fogalmazott Novák Katalin Facebook-bejegyzésében. Ráadásul arra is jó példa Vietnám, hogy a gazdasági fejlődés nem eredményez demográfiai hanyatlást – tette hozzá a köztársasági elnök.

 

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnököt az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2024. január 18-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Iratkozzon fel hírlevelünkre