Ferenc pápa a béranyaságról: az emberi élet ajándék és soha nem lehet adás-vétel tárgya

Ferenc pápa minden eddiginél határozottabban felszólalt a béranyaság ellen, véleménye szerint ugyanis a módszer „emberkereskedelem” tárgyává teszi a meg nem született gyermekeket.

A katolikus egyházfő hétfőn, a „Világ helyzete” című beszédében szólt a béranyaság kérdéséről is, amelyet elszomorítónak nevezett.

Szavai szerint az emberi élet tisztelete, – különös tekintettel a meg nem született gyermekek életére – s e tisztelet erősítése lehet a „békéhez vezető út”. Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy minden emberi élet „ajándék és soha sem képezheti kereskedelem tárgyát” – beleértve a meg nem született gyermekeket.

„Elszomorítónak tartom az úgynevezett béranyaság gyakorlatát, amely súlyosan megsérti mind a nő, mind a gyermek méltóságát, s kihasznája az anya anyagi rászorultságát” – mondta a pápa.

Az egyházfő egyúttal reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a nemzetközi közösség erőfeszítéseket tesz ennek a gyakorlatnak a betiltására szerte a világon. A béranyaság, a „méh bérbeadása”  egy nőket kizsákmányoló eljárás, amelyet be kell tiltani – vélte.

Nem ez az első alkalom, hogy a pápa felszólalt a béranyaság ellen; 2022 júniusában „embertelen” módszernek minősítette az eljárást.

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre