Újra áll a nagykovácsi kereszt, a vállalkozó is megszólalt

Újra áll a kereszt a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen péntek este óta, a szimbólumot egy magánszemély állíttatta vissza saját költségen. 

Tavaly augusztus 19-én ismeretlen tettesek ledöntötték az eredeti fakeresztet, majd elégették. Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője újra akarta építtetni a vandál módon lerombolt keresztény szimbólumot, azonban a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatója megtagadta az engedélyt természetvédelmi okokra hivatkozva.

Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a “modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólít fel

Az RTL híradója felkereste a magánszemélyt, aki saját pénzéből állíttatta vissza a szimbólumot. Mint kiderült, a vállalkozó a kereszt felállítása után feljelentette magát a rendőrségen.

Keresztény ember vagyok. Templomba nem járok egyáltalán, bevallom őszintén, de istenfélő vagyok. Én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére 

– nyilatkozta a stábnak  Vitéz Zoltán, hozzáfűzve, azért érezte szükségesnek a lépést, mert szerinte Menczer Tamás keze politikusként túlságosan meg van kötve az ügyben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre