Ferenc pápa Vízkeresztkor: Tekintsünk a világra a kis Jézus és a gyermekek szemeivel

Ferenc pápa január 6-án, Vízkereszt alkalmából mutatott be ünnepi szentmisét a Szent Péter-bazilikában, ahol arra buzdította a világegyház híveit, hogy a háromkirályokhoz hasonlóan ajándékozzák önmagukat az Úrnak. Az Úrangyala imádság utáni beszédében arra kérte a jelenlévőket, hogy a bölcsek tapasztalata nyomán próbáljanak meg úgy tekinteni a világra, ahogy a kis Jézus és a gyermekek látnak minket.

Kérjék kegyelmét, hogy bátor szívvel keressék Istent, a remény emberei lehessenek, az eget szemlélve álmodjanak, kitartó bátorsággal járjanak az élet ösvényein, és imádságos lélekkel szegezzék tekintetüket az Úrra, aki megvilágítja minden ember életútját – fogalmazott a Szentatya.

A szentmisét követő Úrangyala imádság során arra bátorította a híveket, hogy álljanak meg Jézus előtt, imádják őt az eucharisztiában.

Ez ugyanis nem idővesztegetés, segít megtalálni életünk irányát, a csend egyszerűsége táplálja szívünk

– szólt a Szent Péter téren összegyűlt hívekhez a Szentatya. Beszéde végén arra kért mindenkit, hogy imáikban fohászkodjanak a közel-keleti térség, Palesztina, Izrael, Ukrajna, valamint a világ békéjéért. Túl sok az áldozat, a háború, a halott és a pusztítás, imádkozzunk a békéért – zárta Ferenc pápa az Úrangyala imádságot.

A címlapképen Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán 2023. április 30-án.
MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre