Felebarát programot és adománygyűjtést indít a református szeretetszolgálat

Felebarát elnevezésű programot indít, ennek támogatásához pedig negyedéves országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy átfogó és személyre szabott segítséget nyújthasson a téli krízisidőszakban a rászorulóknak.

A szervezet pénteken az MTI-vel azt közölte: a program részeként hideg és meleg élelemmel, tűzifával, tisztító- és tisztálkodási szerekkel, indokolt esetben utalványok formájában pedig anyagi támogatással is segítik a nélkülöző családokat, a hajléktalanokat és az időseket. Céljuk, hogy január és március között jelentősebb mértékben támogatni tudják a megélhetési gondokkal küzdőket.

Kiemelten támogatják a hajléktalanokat: Budapesten, valamint Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Sárospatakon több alkalommal osztanak meleg ételt a nincsteleneknek, továbbá teajáratot üzemeltetnek Budapesten és Miskolcon, ez heti rendszerességgel forró itallal, szendvicsekkel és takarókkal látja el az utcán élőket.

A Felebarát program egyik legfőbb üzenete, hogy vegyük észre a hozzánk közel élőkön, ha bajban vannak, szükséget szenvednek, és ne menjünk el szótlanul mellettük – idézték Juhász Mártont, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: szeretnék, ha a rászorulók iránti szolidaritás nem csak az adventi időszak végéig tartana.

A programot január 5. és március 31. között a 1358-as adományvonal hívásával lehet támogatni – egy hívás egységesen 500 forint felajánlást jelent -, továbbá tetszőleges összeggel lehet segíteni az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, illetve az alapítvány bankszámlaszámára utalva, a Felebarát szó feltüntetésével.

(MTI)

A címlapkép forrása: Magyar Református Szeretetszolgálat

Iratkozzon fel hírlevelünkre