A muszlim fiú megölte a saját édesanyját, mert áttért a kereszténységre

Uganda lakosságának túlnyomó része, 85 százaléka keresztény, csupán 12-13 százaléka muszlim. De ez a különbség semmit sem jelent abból a szempontból, hogy a muszlimok döntő többsége a Korán előírásai szerint éli mindennapjait. Márpedig a 4:89 szakaszban ez áll: „ha elfordulnak (mármint a vallástól), akkor ragadd meg és öld meg őket, bárhol is találod őket.”

Ez az iszlám jogtudomány összes iskolájának álláspontja, mind a szunnitáknál, mind a síitáknál. Érdekes, amit Yusuf al-Qaradawi sejk, a világ leghíresebb és legkiemelkedőbb muszlim papja mondott:

ha a hitehagyás nem lenne halálos bűn, az iszlám ma már nem létezne.

A hátborzongató történet Uganda keleti részéről származik. A fenti képen látható 46 éves asszonyt egy barátja vezette el a Krisztushoz.”Jézus örömhírét prédikáltam Sayubanak – mondta el a barátja a Morningstarnews-nak. Többször jártunk templomba, de ő elhallgatta az új hitét a családtagjai elől, beleértve a fiát is.”

A 26 éves fiú négy évig dolgozott Szaúd-Arábiában, majd amikor hazatért, észrevette, hogy az édesanyja Jézus nevét említi miközben imádkozik.

„Anya, anya – szégyent hozol Allah családjára és vallására”

– mesélte el halálos ágyán Sayuba, a névtelenséget kérő barátnak. Majd így folytatta:

“Csendben maradtam, ő pedig keményen a falhoz nyomott, aztán leestem. Ezután fogott egy tompa tárgyat és fejbe vágott. Azután elvesztettem az eszméletemet.”

Az anya két nap múlva meghalt a kórházban, a fia pedig jelenleg is bujkál.

Mindez egy olyan országban történt, ahol az alkotmány és más törvények biztosítják a vallásszabadságot, beleértve a hit terjesztésének és az egyik hitről a másikra való áttérésnek a jogát.

Címlapkép forrása: Morning Star News

Iratkozzon fel hírlevelünkre