Az egyik legnagyobb amerikai csalóhoz hasonlította Zelenszkijt a Fox News műsorvezetője

Laura Ingraham, a Fox News műsorvezetője a híres amerikai csalóhoz, Bernard Madoffhoz hasonlította Volodimir Zelenszkijt – szúrta ki a Vadhajtások. Szerinte az ukrán elnök arról próbálja meggyőzni az amerikaiakat, hogy ha Washington nem juttat több milliárd dolláros segélycsomagot Kijevnek, akkor minden “kicsúszik a kezéből”. 

Mit lehet mondani egy külföldi vezető látogatásáról, aki azért jött ide, hogy még több pénzt követeljen, miután nem ért el semmilyen eredményt, amire eredetileg a pénzeszközöket szánták?

– fogalmazott a műsorvezető, majd gúnyolódva hozzátette, “ha nem adsz neki most azonnal több pénzt, akkor elveszíted az összes befektetésedet”.

Ez a háborús elnök leginkább Bernie Madoffra hasonlít

– jelentette ki Ingraham, összehasonlítva Zelenszkijt a történelem legnagyobb pénzügyi piramisjátékának megalkotójával, akit 150 év börtönre ítéltek a csalásért. A műsorvezető emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok egy olyan rezsimet finanszírozott, amely nemcsak a széles nyilvánosságot kapott ellentámadást bukta el, hanem ellopta az amerikai adófizetők által átadott pénzt, orosz anyanyelvű ukránok millióinak megtiltotta anyanyelvük használatát és eltörölte a választásokat.

Ez milyen demokrácia?

– tette fel a kérdést.

A címlapképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Parlamentben, Brüsszelben 2023. február 9-én, az Európai Tanács brüsszeli ülésének idején. Ukrajna 2022 februárjában folyamodott az EU-hoz tagjelölti státuszért, és azt 2022 júniusában megkapta. Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Iratkozzon fel hírlevelünkre