Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé

Azt szokták mondani, a hit nem könnyebbé teszi a dolgokat, hanem lehetségessé -jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán vasárnap megjelent videóján.

A tárcavezető a videóban – úgy folytatta: a hit abban, hogy amit jószándékkal egymásért és önmagunkért keményen dolgozva megtesszük, annak van értelme és sikeres lesz.

Hit abban, hogy mi emberek, végső soron összetartozunk

– tette hozzá. Kiemelte, hogy Hunyadi János példája arra tanít, hogy meg kell védenünk azt, ami a miénk.

Ki kell állnunk egymásért akkor is, amikor úgy látszik, nincs esély a győzelemre és minden elveszett, mert nagy túlerő ellen kell helytállni. Ha bátor és emberséges emberek vállalják a küzdelmet és bízva a jóistenben összeadják, amijük van, erőt, tehetséget, tudást és bátorságot, mindig lehet győzni

– hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Hunyadi János és Csaba testvér rendtársa, az obszerváns ferences Kapisztrán Szent János össze tudta hozni az itt élő népeket egy csapatba, egy seregbe, hogy megvédjék otthonukat a hódítók ellen. Küzdelmükre ma is emlékeztet szerte Európában és mindehol a világon, ahol keresztények élnek, az imádságra hívó déli harangszó

– mutatott rá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Erre tanít minket a futball is. Megmutatja, hogy csak azok tudnak kiállni versenyezni, akik alaposan felkészülnek

– mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Déli harangszó mozgalom – gyermekek labrarúgó mérkőzéseivel egybekötött – erdélyi rendezvényén készült videóban.

Forrás és fotó: Honvédelem.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre