„Isten mindenkihez el akar jutni” – Gyertyagyújtás a Honvédelmi Minisztériumban – VIDEÓ

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, Székesfehérvár országgyűlési képviselője gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját a tárca minisztérium Balaton utcai épületében, december 8-án, pénteken.

A Honvédelmi Minisztérium katolikus és protestáns tábori püspökségeinek szervezésében tartott karácsonyváró adventi áhítaton Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök prédikációjukban az ünnepre történő lelki felkészülésről és az önmagunkban való elmélyülés fontosságáról beszéltek.

A lélek és a test kölcsönhatásban van egymással, így amikor külsőségekben is felkészülünk Krisztus várására, a karácsonyra, valójában lélekben is erősödünk

– fogalmazott Jákob János dandártábornok, majd Berta Tibor dandártábornok, János evangéliumát idézve az univerzum keletkezése előtt időszakról beszélt, amikor kizárólag Isten létezett.

Isten ebben a jelenben van! Abban a jelenben, ahol nincs múlt és nincs jövő

– emelte ki, hozzáfűzve, az Isten üzenete mindenkinek szól, el akar jutni mindenkihez. Szabó Ferenc őrnagy, evangélikus tábori lelkész ezt követően felhívta a figyelmet arra, hogy az ember a mindennapos rohanásban hajlamos elfeledkezni Istenről, azonban, ha baj történik, rögtön a segítségét kéri. Az ünnepi készülődés kapcsán úgy fohászkodott:

Jézus fogadására készülve az adventi hetekben, kérünk, te készítsd elő szívünket, hogy méltóképpen fogadhassuk a világ világosságát.

A prédikációkat követően az esemény a Jöjj, népek megváltója című adventi dal eléneklésével fejeződött be. Az áhítaton a zenei szolgálatot a Magyar Honvédség Központi Zenekara, a magyar katonazene egyik legnagyobb szakmai múlttal rendelkező fúvószenei együttesének rézfúvós kvintettje adta.

 

Forrás és fotók: Honvédelem.huHM KTP

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre