A Despacito énekese Krisztusnak adta az életét!

A latin zene szupersztárja és a jelenleg szinte felfoghatatlan 8,3 milliárdos nézettségnél járó “Despacito” zeneszám énekese egy meglepő személyes megtéréssel és egy Puerto Ricó-i keresztények által kedvelt mondattal vonult vissza múlthét vasárnap: “Krisztus szeret téged, Krisztus eljön újra.”

Daddy Yankee rajongói tudták, hogy a vasárnap esti, a szülőhazájában, Puerto Ricóban tartott koncert a latin zenei szupersztár nagyjából 30 éves pályafutásának utolsó koncertje lesz. A „La Meta”, magyarul a célvonal nevet kapó turnéjának utolsó koncertje azonban olyan meglepetésszerű befejezéssel zárult, amely a rajongókat is megdöbbentette, a médiát pedig egyenesen felrobbantotta.

Ugyanis a 46 éves Raymond Ayala, művésznevén Daddy Yankee az ominózus utolsó koncertjén a tervezett búcsúzáson túl bejelentette, hogy visszavonulását teljes egészében a Krisztushoz való megtérése motiválta.

Barátaim, ez a nap számomra életem legfontosabb napja, és szeretném megosztani veletek, mert sikeres életet élni nem ugyanaz, mint céltudatos életet élni

– mondta Daddy Yankee a tomboló rajongókkal teli Puerto Rico-i stadionban.

Hosszú ideig próbáltam betölteni egy űrt az életemben, amit egyszerűen semmi nem tudott betölteni. Próbáltam értelmet találni az életemben. Néha úgy tűnt, hogy nagyon boldog vagyok, de valami hiányzott ahhoz, hogy teljes legyek. Be kell vallanom, hogy azok az idők elmúltak. Valaki képes volt betölteni azt az űrt, amit sokáig éreztem. Rájöttem, hogy mindenki számára voltam valaki, de Nélküle semmi sem voltam

– folytatta Daddy Yankee, mielőtt a legközvetlenebb utalást tette volna Krisztusra.

Bárki, aki Daddy Yankee-ként ismer engem, annak innentől azt kell mondania, hogy Daddy Yankee Krisztusban. Egy történet véget ért, és egy új történet kezdődik, egy új kezdet. Minden eszköz, ami a birtokomban van: a zene, a közösségi oldalak, a mikrofon, minden, amit Jézus adott nekem, innentől Őt szolgálja.

Köszönöm szépen Puerto Rico! Remélem, hogy velem tartotok ebben az új kezdetben, és remélem, hogy valami nagyon fontos dolog rögzül bennetek: Ne kövessetek senkit! Én egy ember vagyok. Mindazok, akik követtek engem, kövessétek Jézus Krisztust, mert Ő az Út, az Igazság és az Élet.

Ahogy elhagyta a színpadot, Daddy Yankee kijelentette: “Krisztus szeret titeket, Krisztus eljön újra”. Ez az utolsó mondat azóta is erősen visszhangzik Puerto Ricóban, mert évtizedeken át ez volt a sziget egyik legismertebb evangélistájának, a volt testépítő Yiye Ávila-nak a központi üzenete.

A reakciók sem maradtak el az esemény után.

“Isten hozott itthon testvér” – írta Redimi2, egy keresztény dominikai reggaetón előadó.

Bár már hallottam a hírt, elérzékenyültem, majdnem megkönnyeztem, amikor láttam, hogy ezt nyilvánosan megvallod.

Keropi Sanchez, Puerto Rico egyik legismertebb humoristája is örömét fejezte ki a hír hallatán: Ugyanazzal az örömmel, amellyel mi örülünk e megtérés hallatán, örülnünk kell mindenkinek, aki Krisztus lábaihoz járul, akár híres, akár nem.

Delgado, a Rio Grande-i Maranatha Iglesia keresztény gyülekezet vezetője is lelkesen reagált a hírre, hogy egy korábbi kollégája megtalálta az evangéliumot, és megjegyezte, hogy Daddy Yankee volt az, aki eredetileg elvetette benne a Krisztusról szóló magot.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy te voltál az első, aki beszélt nekem Jézus evangéliumáról. Csak azt kérem Istentől, hogy adjon neked erőt és bölcsességet, hogy végre tudd hajtani mindazt, amit Isten tartogat számodra és a családod számára

– írta Delgado. Érdekesség egyébként, hogy a puerto ricói zenészek nagy horderejű megtérései nem feltétlenül mennek ritkaságszámba. Az említett sztárokon túl Vico C, a puerto ricói rap és hip-hop egyik úttörője is megvallotta Krisztust Megváltójának, majd később keresztény albumot is készített.

Hasonló bejelentést tett korábban a szintén Puerto Ricó-i előadó, Farruko, aki 2022 februárjában egy Miamiban tartott koncerten hirdette ki megtérését, valamint nem volt hajlandó elénekelni a “Pepas” című slágerének szövegét, miközben arra kérte a rajongókat, hogy bocsássanak meg neki ezért. Hét turnéállomással a vége előtt azt is kijelentette, hogy visszatéríti a jegyek árát mindazoknak, akik nem hajlandóak meghallgatni, ahogy Jézusról beszél.

Hasonló volt a helyzet Héctor Delgado esetében is, aki korábban El Father néven lépett fel, és aki jelenleg lelkészi szolgálatot végez a szigeten, ugyanis 2008-ban a megtérése miatt elhagyta a reggaeton zenei színteret.

Mindhárom művész karrierje és világhírneve csúcsán hagyta maga mögött a zenei karriert. Daddy Yankee búcsúturnéjának 2022-es szakasza például 125 millió dollárt hozott.

Egy dolog biztos, hogy ami most Daddy Yankee életében történt és az a Krisztust felmagasztaló üzenet, amit a színpadon megvallott, örökre beírta magát az emberek és a világ emlékezetébe.

Iratkozzon fel hírlevelünkre