A Szent Családdal kel zarándokútra Böjte Csaba

Szállást keresünk a Szent Családnak Székelyföldön, Erdélyben, itt a gyönyörű Kárpát-medencében!- írja Böjte Csaba Facebook-oldalán. A ferences rendi szerzetes a Greccio 800 rendszámú mobil Betlehemi Karavánnal kel útra Dec 10- és 23. között.

Böjte Csabáék Sepsiszentgyörgy és Budapest között bekopogtatnak egy falu, város plébánosához, polgármesteréhez, vagy családjaihoz és megkérdezik, befogadják e a Szent Családot. Minden helyiségben szerveznek programokat is, például Szentgyörgyön a Déli Harangszó focigálán szurkolhatnak együtt 2000 gyerekkel.

Csíksomlyón Kárpát-medence legkeletibb szentélyében szeretnénk örömmel belépni, találkozni a csíki fagyos orrú – meleg szivű székelyekkel. Gyergyószentmiklós főterén magasodó Szent Miklós szobor lábánál a gyönyörű gyergyói medence aprajával – nagyjával fogunk találkozni. Parajdon a mélybe ereszkedünk! A sóbányában vár, fogad a csodálatos Sóvidék gyermekhada. De már Marosvásárhelyen, Déván, Petrozsényben, Nagyszalontán, Nagyváradon, Székelyhídon is jelezték, hogy szeretettel fogadják a Szent Családot! A Greccio Betlehemi karaván innen már Magyarország földjére lép, Debrecent, Miskolcot érintve Jászapátiba megyünk, s utunk Budapesten a budai ferences templomban fog véget érni.

– sorolja az állomásokat Böjte Csaba.

Csak azért nem irigykedik a Szent Csalárdra a szép tájak, a nagyszerű emberekkel való találkozás miatt, mert én is velük utazhatok, mint Szent Ferenc méltatlan ük – ükunokája.

– fogalmazott a ferences rendi szerzetes. Hozzátette, a szervezés jól halad, de még van hely a zarándok buszban segítőknek. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre