Piemontból érkezett a karácsonyfa a Szent Péter térre

A 28 méter magas lucfenyő a piemonti Macra településről származik. Fájából később játékokat készítenek, amelyeket a Caritasnak adományoznak. December 9-én, a Fernando Vérgez Alzaga bíboros által vezetett ünnepségen mutatják be a betlehemi jászlat és gyújtják meg a karácsonyfa fényeit.

A piemonti Macra településen, Cuneo tartományban található Maira-völgyből származó karácsonyfát november 23-án, csütörtökön délelőtt állították fel a Szent Péter téren. 28 méter magas, 65 kilogramm súlyú lucfenyő, amely november 21-én, kedden indult Rómába a Viberti cég ingyenesen felajánlott segítségével.

Piemontban a fák fontosak, nem véletlenszerűen vágjuk ki őket. Ezt a fenyőt azért kellett kivágni, mert a tűzoltóság megállapította, hogy 56 éves és fennáll a veszélye, hogy kidől. A kivágást már előre megtervezték és a régió engedélyezte. A karácsonyi ünnepek után a faanyag nem vész kárba, hanem elküldjük egy cégnek, rászoruló gyerekeknek szánt játékokat készítenek belőle, amelyeket a Caritason keresztül osztanak szét

– fejtette ki Alberto Cirio, Piemont régió elnöke. A fát fényekkel és egy piemonti kertészet által adományozott, több mint 7000 szárított havasi gyopárból álló alkotással díszítik, amely olyan hatást kelt majd, mintha hó esett volna rá.

A betlehem idén Rietiből érkezik, a felavatására és a karácsonyfa fényeinek meggyújtására a Szent Péter téren kerül sor december 9-én, szombaton 17 órakor, a szertartást Fernando Vérgez Alzaga bíboros, a Vatikáni Városállam kormányzóságának elnöke vezeti. Délelőtt a rieti és a macrai küldöttségeket Ferenc pápa audiencián fogadja, ahol hivatalosan átadják ajándékaikat.

Forrás és fotó: Vatican News

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre