Most segíthetünk a karácsonykor kórházban fekvő gyermekeknek

2023-ban, immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtését a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), melynek idei kedvezményezettje a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Az alapítvány speciálisan képzett bohócdoktorai országszerte 15 kórház gyermekosztályát látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. A közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány a több mint negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét.

A támogatásukra szervezett Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése teljes bevételét a bohócdoktorok 15 kórházban tartandó ünnepi vizitjeihez szükséges költségek fedezésére szánják. A cél, az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése. A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 család-, civil szervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy segítséget adhasson ehhez a szép küldetéshez!

Kórházban lenni, kezeléseken részt venni vagy műtétre várni, műtét után lábadozni mindig nehéz. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez százszor nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk melegében ünnepelhetnek, ahol összegyűlik az egész család. 

Kép forrása: Ficsak

Ilyenkor sűrűbb a kórház gyógyszerszagú levegője, fájdalmasabb minden szúrás, keserűbb minden tabletta. Zajosabb az egyedüllét csendje, hidegebb az ágy… ezt a Piros Orr bohócdoktorok ünnepi vizitjeinek támogatásával enyhíteni szeretnék a szervezők!

Egy perc nevetés száz tablettával felér! Támogassuk együtt a Bohócdoktorok ünnepi vizitjeit!  A „Segíts a karácsonykor kórházban fekvő gyermekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor.

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy a korábbi években, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi. Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül sor 2023. 11. 28 – 2023.12.02 között.

Eseményt is szerveznek a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés ismét kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ koncertjével, amelynek időpontja 2023. december 10., szombat 10:00. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban a Ringatóval és a Kaláka együttessel részt venni, szeretettel várják a helyszínen, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyermekeknek” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon vagy a helyszínen.

Az adventi esemény részletei a Ringató Facebook oldalán lesznek elérhetőek hamarosan.

Kiemelt képünk forrása: Ficsak

Iratkozzon fel hírlevelünkre