New York-i intézményeket jelölt meg egy antiszemita csoport

New York-i szerkesztőségek, vállalkozások és műemlékek épületét célozta meg egy Izrael-ellenes csoport, a Within Our Lifetime (Még az életünkben) – írja a The New York Post. A térképet a közösségi médiában is közölték.

A megosztó retorikával kísért térkép ezeket a helyszíneket a palesztin nép ellenségének bélyegezte világszerte. A vitatott posztra a város tisztviselői reagáltak.  

A gyűlöletnek nincs helye a városban, a rendőrség pedig erőforrásokat vetett be a közbiztonság védelmére ezeken a helyszíneken.

– szögezte le Eric Adams polgármester. A bejegyzésben nincs pontosítva, hogy a csoport miért vette célba ezeket a helyszíneket vagy hogy milyen jellegűek a tervezett akciók.

New York-i törvényhozók, köztük a bronxi demokrata képviselő, Ritchie Torres és a manhattani kerületi elnök, Mark Levine elítélték a térképet, veszélyesnek tartva azt. A New York-i rendőrség is reagált, a városháza pedig biztosította az erőforrások bevetését a közbiztonság védelme érdekében.

A címlapképen palesztin zászlókat lengetnek a résztvevők a hatóságok által betiltott palesztinpárti szimpátiatüntetésen Bécsben 2023. október 11-én. 
MTI/EPA/Christian Bruna 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre