Hivatalos: Plovdivban biztosan nem lép pályára a magyar válogatott!

A plovdivi önkormányzat nem tudja biztosítani a Hriszto Botev Stadiont a Bolgár Labdarúgó Szövetség számára a 2023. november 14. és 16. közötti időszakra – vette észre az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva a sportal.bg.

A város polgármestere és a stadion építtetője korábban már felhívta a figyelmet, hogy a stadion jelen állapotában nem biztonságos mérkőzések megrendezésére, és ezen döntésüket most meg is erősítették.

Az építőipari cég arról számolt be, hogy az építkezési tevékenység befejezésének, a leszerelésnek és az építkezés olyan állapotba hozásának határideje, amelyben nem veszélyezteti a polgárok életét és egészségét, túl rövid, és kizárt, hogy ez a megadott időpontokig megtörténjen.

A bolgár szövetség már a hétvégén bejelentette, hogy amennyiben Plovdivban nem lehet megrendezni a találkozót, akkor más helyszínre átköltözni az idő rövidsége miatt már nem lehetséges.

Ez azt is jelenti, hogy a magyar labdarúgó-válogatott valószínűleg automatikusan megnyeri 3-0-ra a mérkőzést, amivel megnyerné a csoportját is és kijutnia a 2024-es Európa-bajnokságra.

Azonban könnyen előfordulhat, hogy Bulgáriát ezek után az UEFA kizárja a sorozatból, ami a csoport állását is befolyásolná. A mieink ugyanis hazai pályán 3-0-ra győzték le a bolgárokat, így ez a három pont most kiesne tőlünk.

A szerbek viszont Bulgáriában mindössze egy 1-1-es döntetlenre voltak képesek, így tőlük csak egy pontot vonnának le, ezzel pedig 12 ponttal zárnák a sorozatot, ugyanis az utolsó fordulóban Bulgária ellen már nem kellene pályára lépniük.

A mieink 11 egységgel visszacsúsznának a második helyre, de mivel Szerbia ellen idegenben és itthon is sikerült diadalmaskodnunk, így Montenegró ellen egy apró pontocska is elég lenne a csoportelsőséghez, hiszen pontegyenlőség esetén felénk billenne a mérleg nyelve.

Montenegrót viszont ez a döntés biztosan megfosztaná a továbbjutástól, ugyanis mindkét mérkőzésüket megnyerték a bolgárok ellen, a hat pont kieséssel pedig behozhatatlan hátrányba kerülnének.

A Bolgár Labdarúgó Szövetség még nem adott ki hivatalos közleményt a mérkőzéssel kapcsolatban, de feltehetően sok ütőkártya már nem maradt a kezükben.

Forrás: Sportal.hu

A címlapképen a magyar játékosok ünneplik győzelmüket a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Szerbia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. október 14-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre