Bombariadó az Európai Parlament épületénél

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot – derült ki az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának az EP-képviselőknek küldött és az MTI-hez is eljutott üzenetéből.

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent.

A rendőrség kezeli a helyzetet

– írták. Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták, az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet. Szemtanúk szerint a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok azonban a parkkal szembeni járdán közlekedhetnek.

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin Főiskolát péntek délelőtt – tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrük vizsgálják. A diákok és a tanárok biztonságban vannak. Senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt – áll a közleményben.

A zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották

Az Európai Parlament biztonsági szolgálata újabb üzenetében arról tájékozatott, hogy a valamivel tíz óra előtt elrendelt zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották. Az Európai Parlamentet vagy épületeit közvetlen veszély nem fenyegette, de a rendőri intézkedések miatt ideiglenesen korlátozzák a parban található és az EP által fenntartott Európai Történelem Háza múzeumba való bejutást – tájékoztattak.

Az RTL.info hírporál folyamatosan frissülő cikkében azt közölte, hogy a Leopold parkot a park területén található Emile Jacqmain általános és középiskola közelében elhelyezett robbanóanyagról szóló bejelentést követően zárták le. A hírportál arról is tájékoztatott, hogy a schaerbeeki King Baudouin középiskola rendőrségi zárlatát szintén feloldották, a diákok és a tanárok visszatérhettek a tantermekbe.

(MTI)

A címlapképed az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. január 3-án. 
MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Iratkozzon fel hírlevelünkre