A legfontosabb nemzeti konzultáció előtt állunk

Pénteken jelentette be Orbán Viktor, miniszterelnök, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány. Erre most a Brüsszellel fennálló viták miatt van szükség, a kormányfőnek ugyanis kell egy megerősítés az emberektől, hogy minél határozottabban tudja képviselni a magyar érdekeket az Uniós fórumokon. A magyar érdek ugyanakkor most európai érdek is.

Sorsfordító hónapok előtt áll az Európai Unió. Jövő júniusban ugyanis Európai Parlamenti választásokat tartanak, ahol az várható, hogy a jelenlegi brüsszeli elit hatalma meggyengül, vagy akár el is vész, a konzervatív, patrióta erők ugyanis jó eséllyel előretörnek a voksoláson. Nem csoda tehát, hogy Brüsszelben félnek és még ebben az évben, valamint a jövő év elején igyekeznek hosszú távon meghatározni az Európai Unió jövőjét, vagyis megpróbálják bebetonozni az általuk képviselt irányvonalat. Ennek köszönhető, hogy egyre jobban sürgetik az illegális bevándorlást inkább ösztönző, mintsem hátráltató migrációs paktum elfogadását és emiatt van az is, hogy minél előbb szeretnének elfogadtatni egy, Ukrajna támogatását négy évre előre biztosító pénzügyi segélycsomagot. Emellett számos, a multiknak kedvező, a családokat viszont hátrányosan érintő döntést is keresztül akarnak vinni a tagállamokon a rezsicsökkentéssel, vagy éppen a nagyvállalatok extraprofit adójával kapcsolatban.

A brüsszeli tervek ellen Orbán Viktor és Magyarország tiltakozik a leghangosabban, gyakorlatilag az összes Uniós polgár érdekeit védve ezzel.

Mindenkinek érdeke ugyanis, hogy a kontinenst ne árasszák el migránsok, növelve ezzel a terrorizmus kockázatát is. Az összes európai érdeke továbbá az is, hogy Ukrajnában minél hamarabb béke legyen. Ahogyan a multikat segítő intézkedések is sújtanák az összes európai családot. 

A tét ugyanakkor most már akkora, hogy a brüsszeli elit egyre több trükköt bevet az ellenállók – élükön Orbán Viktor – letörésére. Ebben a helyzetben a miniszterelnöknek ismét nem maradt más választása mint az, hogy hozzánk, választókhoz forduljon és erre jó eszköz a nemzeti konzultáció. 

Ezzel a módszerrel számtalanszor sikerült már egyetértési pontokat kialakítani a magyar társadalomban, legyen szó akár a migrációról, akár a családtámogatásokról, vagy éppen gazdasági kérdésekről. A baloldal és a brüsszeli elit persze támadja a konzultációt, ami nem véletlen: 

Európában nincs másik kormány, amely ilyen világosan kikéri az emberek véleményét és annak meghallgatása után ráadásul úgy is cselekszik, ahogyan azt az emberek elvárják. 

Brüsszelben tartanak az emberek véleményétől – éppen ezért félnek a választástól és a konzultációtól is. Az pedig már egyenesen vicces, hogy az Európai Bizottság reprezentatívnak tekinti a saját kérdőívét, amelyet 5 ezren töltöttek ki és nem hisz a nemzeti konzultációnak, amelyet rendre több millióan küldenek vissza. 

A mostani konzultációtól ugyanakkor különösen félnie kell Brüsszelnek, mert éppen azokról a nagy ügyekről szól majd, amelyekben az elit még a választások előtt be akarja betonozni az általa képviselt ideológiát. Ebből a szempontból pedig most különösen nem mindegy, hogy mit gondolnak a magyarok és az, hogy mennyien élünk a véleménynyilvánítás lehetőségével. Mert

egyedül mi vagyunk olyan szerencsések, hogy a kormányunk annyira felnőttnek néz minket, hogy megkérdezzen a nagy ügyekről. 

Egyedül mi mondhatjuk el, hogy mit gondolunk valójában a háborúról és Ukrajna támogatásáról, a rezsicsökkentés eltörlésére vonatkozó próbálkozásokról, vagy arról, hogy Brüsszel továbbra sem akarja odaadni a nekünk jogosan járó forrásokat. Ha pedig Orbán Viktor a mi megerősített felhatalmazásunkkal meg tudja védeni a magyar álláspontot és meg tudja akadályozni a brüsszeli terveket, akkor azt egész Európa megköszönheti nekünk. Mert az azt fogja jelenteni, hogy még visszafordítható az az erkölcsi és ideológiai züllés, amelyet most az Európai Unióban látunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre