Németh Szilárd: a rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyarok kapják Európa legolcsóbb háztartási energiáját

A rezsicsökkentésnek köszönhetően mi, magyarok kapjuk Európa legolcsóbb háztartási energiáját – írta Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken este a közösségi oldalán, az Erőművek Éjszakája energiaipari rendezvény kapcsán.

A politikus közölte: Brüsszel és a baloldal ezt akarja immár tíz éve – de egyre erőszakosabban – megszüntetni. Azt követelik, hogy piaci árakat alkalmazzunk a családok áram- és gázszámláiban, s szüntessük meg az őket védő egyetemes szolgáltatás keretében megszabott hatósági árat.

“Gyurcsányék azt hazudják az embereknek, hogy a piaci árak alkalmazásával jobban járnának. Ha ez igaz lenne, akkor ők és a családjuk miért nem lép ki a rezsicsökkentés alól, miért nem választják a piaci szolgáltatást?” – tette fel a kérdést.

A hiteltelen baloldal ugyanúgy, mint kormányzásuk idején, Brüsszel és a nagy, nyugati tulajdonú energiaszolgáltatók érdekeit képviseli, s ismét kizsebelnének, sárgacsekk-adósságba hajszolnának bennünket.

Mi ezt nem engedjük, megvédjük a magyar családokat! Marad a rezsicsökkentés, maradnak a legalacsonyabb európai energiaárak! – hangsúlyozta Németh Szilárd Facebook-bejegyzésében.

(MTI)

Címlapkép: Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre