Meggyilkolták Bagdy Emőke fiát Amerikában

Bagdy Emőke

Több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban, tudta meg a Blikk. A pszichológus a lapnak megerősítette a hírt, hogy teológus fia az áldozat, akit szerinte tőrbe csaltak, és nem igaz a tettes állítása, amely szerint önvédelemből szúrta meg többször a mélyen hívő, 53 éves Császár Zsoltot.

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar sztárpszichológus, prof. dr. Bagdy Emőke fiát – tudta meg a Blikk. Mint írják, az arizonai helyi sajtóban futótűzként terjedt a hír, hogy 2023. október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot. Bagdy Emőke megerősítette a lapnak, hogy az áldozat a fia.

Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra

– nyilatkozta a klinikai szakpszichológus. Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki két hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte. Állítása szerint a nővére lakásán vendégeskedett Bagdy Emőke fia, akit egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrt meg többször.

Jacksont letartóztatták, és nem fogadták el azt az állítását, hogy hirtelen felindulásból ölt

– nyilatkozta Bagdy Emőke.

Állítólag nyereségvágy állt a gyilkosság mögött

Egyébként a 18 éves elkövető nem először ölt már embert, és úgy ismerik, mint akinek súlyos indulatkezelési zavarai vannak.

A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, két méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember

– mondta a Blikknek Bagdy Emőke.

Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben médiahírekkel és fölösleges levelekkel!

– kérte a pszichológus, aki nem tudja felfogni a tragédiát.

A címlapképen Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre