Isten szakácsa – Gyerekek százait menti meg az éhezéstől Vincenzo Bordo

Már töb mint 30 millió adag ételt szolgált fel rászorulóknak és több száz gyermeket fogadott be az utcáról az Anna-ház olasz misszionáriusa Vincenzo Bordo. A Dél-Koreában található karitatív szervezet idén lett 25 éves. 

Az intézmény elkötelezett a Szöul utcáin élő emberekkel: árvákkal, hajléktalanokkal és magukra maradt idősekkel. Az  Anna-ház 1998 és 2022 között több mint hárommillió ételt szolgált fel, mintegy húszezer egészségügyi beavatkozást támogatott, és ezer fogászati kezelésben segített. Emellett pszichiátriai tanácsadást, jogi tanácsadást, valamint higiénés szolgáltatásokat és ruhaosztást is biztosítanak. 

Vincenzo Bordo atyát sokan nevezik „Isten szakácsának”.

Az olasz misszionárius a Szeplőtelen Mária szerzetesrend tagja és már 30 éve szolgál Dél-Koreában. Vincenzo saját kezdeményezésére kezdett találkozni hajléktalanokkal, és hamarosan több mint kétszáz embert, köztük tizenéveseket fogadott be az Anna-házba. Mint fogalmazott, az Anna-ház mindenekelőtt nagy tiszteletet és szeretetet kínált azoknak az embereknek, akik egy gazdag, de elhanyagolt város utcáin élnek.

Vincenzo Bordo „A szeretet, amely táplál” címen egy könyvet is kiadott, hogy támogassa a Szöul külvárosában található Anna-házat. Az írás óriási sikert aratott Dél-Koreában, több mint 10 ezer példányban kelt el és 5 utánnyomást is kiadtak. 

Forrás és fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre