Huszonöt éves a Katolikus Karitász egri szenvedélybeteg-segítő szolgálata

Huszonöt éves az egri RÉV, a Katolikus Karitász egri központjának szenvedélybeteg-segítő szolgálata. Az intézmény negyedszázados fennállása alkalmából Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét csütörtökön.

Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatója szerint az intézmény munkatársai mindig ingujjukat feltűrve foglalkoztak azokkal az emberekkel, akik elszakadtak a realitástól, akiket saját vagy családtagjuk függősége olyan helyzetbe taszított, ahonnan nagyon nehéz a kiút.

A tájékoztatás szerint az egri RÉV közösségi az egész országból fogad klienseket, célzottan negyvennégy települést lát el; 2006 óta 949 szenvedélybeteget gondoztak. Nappali ellátásban 2005 óta 515 ellátottal dolgoztak, a foglalkozásokon 2010 óta csaknem 10 ezer ember vett részt. Prevenciós munkájukkal évente átlagosan 1300 embert értek el.

A Katolikus Karitász fokozatosan építette ki a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat hálózatát a rendszerváltás után, ma már az ország nyolc településén – Budapesten, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szombathelyen – érhetőek el szolgáltatásaik. Elsősorban alkohol-, drog- és gyógyszerfüggők, játékszenvedély-betegek, valamint hozzátartozóik pszichoszociális szakellátására vállalkoznak nappali, közösségi és úgynevezett alacsonyküszöbű ellátás keretében, garantálva a szolgáltatások ingyenességét és a titoktartást – írták a közleményben.

'Fel a tetejéhez' gomb