Nincs még meg a biztos kijutás, döntetlent játszott a válogatott Litvániában

Sokáig úgy tűnt, véget ér a magyar labdarúgó-válogatott 9 meccsen át tartó veretlenségi sorozata, de a fiúk 2-0-s hátrányból 2-2-re visszazárkóztak a Litvánia elleni Eb-selejtezőn.

A magyar srácok válláról óriási teher gördült le a szerbek elleni győzelem után, hiszen a papíron legkeményebb ellenfelünket sikerült oda-vissza megvernünk egy kőkemény, végletekig kiélezett mérkőzésen.

Ennek ellenére nem lehetett félvállról venni a litvánok elleni összecsapást sem, a biztos kijutáshoz ugyanis még három pont hiányzott, amit Marco Rossi fiai szerettek volna a lehető leghamarabb begyűjteni, hogy novemberben emiatt már ne kelljen izgulniuk.

Júniusban hazai pályán könnyed győzelmet arattunk Litvánia ellen, akárcsak a szerbek ellen, akkor is Varga Barnabás és Sallai Roland volt a hős, az ő góljaiknak köszönhetően tudtunk 2-0-ra diadalmaskodni. Most viszont nagyon jó formában várták a találkozót a litvánok, Bulgáriából sikerült elhozniuk a három pontot egy magabiztos 2-0-s győzelemnek köszönhetően.

A mostani meccset a mieink kezdték sokkal aktívabban, de az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, a lövés azonban a pálya egyenetlensége miatt jócskán fölé ment. A 21. percben viszont góllá érett a litván fölény, Cernych tört egyedül a kapu felé, majd nagyon szépen tekerte el Dibusz mellett.

Bár a bekapott gól után felélénkült a játékunk, teljesen nem tudtuk átvenni a kezdeményezést, aminek a 36. minutumban az lett a következménye, hogy egy szöglet után Sirvys vette be fejjel a magyar kaput.

A második játékrészre egy teljesen másik magyar csapat jött ki az öltözőből, Marco Rossi nagyon jól reagálta le a helyzetet, a cseréink által pedig sikerült felpörgetnünk a játékunkat. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, a 67. percben pedig büntetőből sikerült is szépítenünk.

A folytatásban már mi uraltuk a játékot, aminek negyedórával később meg is lett az eredménye, Szoboszlai szögletére Varga Barnabás érkezett remekül, majd fejelt védhetetlenül a litván kapuba. A Fradi csatára ebben a naptári évben már 39 találatnál jár.

Az utolsó 10 percben a hazaiak már csak tördelték játékot, mindent megtettek, hogy húzzák az időt, már nem volt lehetőségünk komolyabb gólszerzési lehetőségeket kialakítani, így végül 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

A másik mérkőzésen a szerbek hazai pályán 3-1-re legyőzték Montenegrót, így matematikailag még nem vagyunk ott a németországi Európa-bajnokságon, a biztos kijutáshoz a következő két meccsünkön legalább egy pontot kell szereznünk.

Legközelebb Bulgáriába utazik majd a válogatott, ahol egyértelműen mi leszünk a találkozó esélyesei, hazai pályán ugyanis könnyed 3-0-s győzelmet arattunk ellenük, majd a selejtezősorozatot Montenegró ellen zárjuk a Puskás Arénában.

A címlapképen Loic Négo (b) és a litván Pijus Sirvys látható a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia – Magyarország mérkőzésen a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb