Fontos lépést tett a továbbjutás felé a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott az idegenbeli 2-1 után hazai pályán is ugyanilyen arányban győzte le Szerbiát az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában, és ezzel megerősítette a pozícióját a csoport élén.

Amióta elkészült a selejtezők sorsolása, valószínűleg mindenki erre a mérkőzésre várt a legjobban, hiszen azt már előzetesen is sejthettük, hogy ez a találkozó mindkét fél számára kiemelten fontos lesz majd.

A mieink az egyik csatájukat már megnyerték Szerbia ellen, idegenben ugyanis gólhátrányból felállva Varga Barnabás és Willi Orbán találatainak köszönhetően fordítani tudtunk, és zsákoltuk be az ezzel járó három pontot. A szerbek azonban komoly visszavágásra készültek, és pontosan tudták, hogyan kell a mieinket legyőzni hazai pályán, hiszen 2022-ben egy barátságos mérkőzésen ez már sikerült nekik.

Ahogyan az várható volt, fantasztikus hangulat várta Szoboszlaiékat a Puskás Arénában, a szurkolók ismét kitettek magukért, a három szintes koreográfiától pedig mindenkinek elállt a lélegzete. Emellett felhúzták Rózsa Sándor arcképét is és a betyár egyik mondatával szerették volna feltüzelni a csapatot: „Ha mindenki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lönni köll.”

Ez pedig annyira jól sikerült, hogy az összecsapás 20. percében Nego tökéletes beadását követően a kiváló formában lévő Varga Barnabás révén megszereztük a vezetést. Szűk negyedórával később Pavlovic intette csendre a hazai publikumot, Zivkovic szögletét követően védhetetlenül fejelt Dibusz kapujába.

Sokáig azonban nem örülhettek a döntetlennek a vendégek, egy perccel később ismét nálunk volt az előny, Sallai Roland bombaerős lövése utat talált a szerb kapuba, hiába nyújtózkodott Milinkovic-Savic, esélye sem volt a védésre.

A második játékrészben egyértelmű szerb fölény rajzolódott ki, kétszer is a VAR segítsége kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba, de szerencsére mindkét esetben egyértelmű volt a les. A kapufa sem segítette egyik csapatot sem, nálunk Varga fejelt a keresztlécre, a túl oldalon pedig egy támadáson belül találták el kétszer a bal oldali kapufát.

A kapunkra nehezedő nyomás a végére sem enyhült, a 94. minutumban Dibusznak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia, aminek köszönhetően végül otthon tartottuk a három pontot. A lefújás után óriási feszültség alakult ki a két együttes között, tetőfokára hágtak az indulatok, többen is egymásnak estek, Kalmár Zsoltot végül ki is állította a játékvezető.

A győzelmének köszönhetően a válogatott már fél lábbal kint is van az Európa-bajnokságon, a teljes átlépéshez azonban még egy győzelmet be kell gyűjtenie, ezt akár már kedden is teljesíthetik a srácok, ehhez „mindössze” Litvániát kell idegenben legyőznünk.

A címlapképen Magyar gólöröm a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én.
MTI/Kovács Tamás


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb