Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akció

A nyíregyházi országos megnyitóval csütörtökön megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű háromnapos önkéntes ifjúsági akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.

Az egyházak által kezdeményezett, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával létrejött program célja népszerűsíteni az önkéntes munkát a fiatalok körében. A következő három napban 158 önkéntes csapat 77 településen 152 projektet teljesít majd – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esemény idei bibliai mottója: Itt vagyok, engem küldj.

A fiatalok a többi között olyan feladatokat kapnak, amelyekkel településükön és a régióban a közösségért, az idősekért, a fogyatékosságért élőkért tehetnek.

A résztvevők ruhát, tanszert, tartós élelmiszert gyűjtenek, közösségi tereket alakítanak ki és tesznek rendbe, kerteket gondoznak, sérült gyerekeknek szerveznek sportdélutánt, elhagyott sírokat tisztítanak meg – sorolták. Ezeken kívül a 14-30 évesek idősotthonban vezetnek kreatív foglalkozást, bekapcsolódnak állatmenhelyek munkájába, idősek téli tüzelőjének előállításában segédkeznek és hajléktalanszállók lakóit látogatják meg – áll a közleményben.

(MTI)

A címlapkép forrása: 72óra.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre