A baloldal szerint egyik egyház sem más, mint „egyetemes ostobaságra építő szekta”

A pécsi polgármester, Péterffy Attila jobbkeze, Bodnár Imre azt mondta, hogy egyik egyház sem más, mint „egyetemes ostobaságra építő szekta”, miközben Péterffy nem is olyan rég még a Pécsi Egyházmegye vezetőinek felhasználásával akart szavazatokat szerezni – írta meg a Magyar Nemzet a Bama.hu-ra hivatkozva. 

A Bama.hu emlékeztetett rá, hogy az elmúlt időszakban egyre többeknek tűnt úgy, hogy Péterffynek az a célja a Pécsi Egyházmegyéhez való közeledéssel, hogy szavazatokat szerezzen a 2024-es választásra, nem meggyőződésből teszi. Hozzáteszik, hogy a polgármester korábban advent idejére időzítette a kormány elleni tiltakozásokat. 

A lap felidézi, hogy az is beleillik a sorba, hogy a tavalyi pécsi adventi kiadványokban, plakátokon megjelenített stilizált képeken szereplő dzsámiról és bazilikáról „véletlenül” csak a kereszt maradt le. 

Horváth P. Tamás, a polgármester frakciótársa, a kulturális bizottság vezetője a 2019-es megválasztása előtt a Momentummal karöltve ment tüntetni, ahol azt mondta a pécsi világörökség részét képező sírkamrákról, hogy azok „vacak sírkamrák, amikben semmilyen különleges építészeti truváj nincsen”. 

A városvezetés ellen négyszázmillió forintos csalás miatt indulhat eljárás, miután Péterffy Attila polgármester jogtalanul inkasszózta ezt az összeget a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulástól. 

A címlapkép forrása: MTI/Krizsán Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre